Robert Smits in Feyenoord Magazine

In de juni-editie van Feyenoord Magazine is een uitgebreide reportage gewijd aan Robert Smits. Journalist Joost de Jong zocht Robert op in Rio de Janeiro. De aanleiding: het nieuwe voetbalschooltje dat Robert eerder dit jaar met hulporganisatie REMER heeft opgezet in Faz Quem Quer, een gewelddadige favela (sloppenwijk) in de noordzone van Rio.

Waarom aandacht hiervoor in Feyenoord Magazine? Natuurlijk, Robert zelf is een Feyenoord-fan pur sang. Maar misschien nog wel belangrijker is de naam die Robert gegeven heeft aan de nieuwe voetbalschool: Escolinha Feyenoord Faz Quem Quer.

Escolinha Feyenoord is een oase van vrolijke sportiviteit voor kinderen die opgroeien in een gewelddadige omgeving. De kinderen die meevoetballen bij Escolinha Feyenoord (wekelijks nu al zo’n 75 kinderen in de leeftijd van 6-17 jaar) zijn inmiddels zelfs uitgerust met echte Feyenoord-shirts. Zo is er dus in hartje Rio de Janeiro nu een beetje ‘rood-wit’ te vinden!

Redactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: